Marcați
Majorări de salarii pentru bugetari
Salariile bugetarilor vor fi majorate și în anii următori. Promisiunea a fost făcută de prim-ministrul Ion Chicu în cadrul talk-show-ului ”Acces Direct” de la NTV Moldova, moderat de Alexei Lungu. Șeful Cabinetului de Miniștri a mai spus că autoritățile vor continua reformele care vor spori nivelul de trai al cetățenilor.

După majorarea cu 10 la sută a salariilor bugetarilor din 1 ianuarie, autoritățile vor continua aceste măsuri și în 2021, în cazul angajaților cu salarii de bază mai mici, pentru a asigura o echitate, a precizat premierul Ion Chicu.

"Și în 2020, și în 2021, noi o să majorăm valoarea aceasta minimă de referința de la care se calculează salariile pentru toți bugetarii. Zis și făcut. De la 1 ianuarie 2020, salariile bugetarilor s-au majorat minim cu 10 procente, de la valoarea minimă de referință de 1.500 s-a trecut la 1.650. Este exact 10 procente", a precizat Ion Chicu.

Autoritățile vor lansa proiecte de anvergură, care să asigure un nivel mai înalt al calității vieții, iar reparația drumurilor este o prioritate, a mai spus premierul Ion Chicu.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).