Marcați
Stoianoglo, despre dosarul PSRM
Redeschiderea, la sfârșitul anului trecut, a dosarului privind așa-zisa finanțare ilegală a Partidului Socialiștilor a fost o acțiune politică, și nu una profesională. Declarația a fost făcută astăzi de către procurorul general Alexandr Stoianoglo. El a precizat că au fost comise grave abateri procesuale și în 2016, când a fost intentată acțiunea.

Alexandr Stoianoglo a precizat că nu are acces la dosarul redeschis privind așa-zisa finanțare ilegală a PSRM, deoarece el este instrumentat de Procuratura Anticorupție. Totuși, în baza unui demers făcut de președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, procurorul general a obținut mai multe detalii cu privire la desfășurarea anchetei.

"Noi nu am văzut în acest dosar niciun plan de acțiuni. A fost, pur și simplu, o declarație politică mai mult, decât profesională. Noi am atras atenția că două dosare au fost unite - dosarul așa-numitei finanțări a Partidului Socialiștilor și dosarul privind pasibila corupere în campania electorală. Noi am stabilit că aceste dosare au fost unite ilegal", a declarat Alexandr Stoianoglo.

Anterior, Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul privind așa-zisa finanțare a PSRM a fost reanimat de conducerea Procuraturii Anticorupție, în urma presiunilor din partea presei, în lunile noiembrie-decembrie 2019. Săptămâna trecută, într-o conferință de presă, liderii PSRM au declarat că dosarul a fost intentat la comandă guvernării Partidului Democrat, condus de Vladimir Plahotniuc. Ulterior, a fost redeschis pentru a continua șantajul la adresa PSRM. Tot atunci, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a declarat că formațiunea pe care o reprezintă este cea mai interesată ca acțiunea să fie dusă până la capăt.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).