Marcați
Vizita premierului la Vulcăneşti
Lichidarea datoriilor, atragerea cadrelor calificate în spitalul raional, dar şi dezvoltarea sistemului educației. Sunt printre principalele probleme examinate astăzi de premierul Ion Chicu în timpul vizitei de lucru la Vulcăneşti. El a avut întrevederi cu administrația locală și a vizitat Zona Economică Liberă din oraş.

Premierul a inspectat lucrările de reparație a Spitalului raional Vulcănești. A discutat cu administrația instituției despre posibilitatea lichidării datoriilor acumulate de-a lungul anilor, în sumă de 1,8 milioane de lei.

Premierul a vizitat și Liceul ”Luceafărul”, singurul din regiune cu predare în limba de stat, în care își fac studiile peste 300 de elevi. Instituția își are sediul în clădirea unei foste grădinițe și nu este adaptată condițiilor de studii. Premierul le-a promis școlarilor că statul va construi un nou sediu pentru liceu.

Nu a rămas fără atenție nici Zona Economică Liberă de la Vulcănești. Premierul a vizitat o întreprindere de producere a crohmalului din mazăre, care a înregistrat, în 2019, vânzări de peste 10 milioane de lei. De asemenea, s-a informat privind activitatea unei companii de producere a materialelor de construcție. În opt ani, aceasta a creat aproximativ 200 de locuri de muncă, iar volumul vânzărilor a ajuns, anul trecut, la aproximativ 90 de milioane de lei.

"Aici, în Zona Economică Liberă, care, în opinia mea, nu-și valorifică pe deplin potențialul, am văzut și companii de producere, aflate la început de cale, și mai avansate. Aici trebuie însă de lucrat, trebuie de a le acordat oamenilor de afaceri tot sprijinul din partea statului, deoarece sunt orientați spre export. De asemenea, problema deșeurilor industriale, care se acumulează, și o sumedenie de alte probleme. De fapt, pentru asta am și venit, ca să discut despre probleme, să identific, împreună cu partenerii, soluțiile și cred că suntem pe calea cea dreaptă", a spus Ion Chicu.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și-a exprimat încrederea că discuțiile constructive și întrevederile cu premierul vor permite identificarea soluțiilor pentru cele mai stringente probleme.

"Ne face multă plăcere, domnule prim-ministru, faptul că ați venit aici, la Vulcănești, deoarece, din 2014, este prima vizită a unui premier. Este o vizită foarte utilă, o vizită foarte importantă pentru Găgăuzia. Toate problemele pe care i le-am arătat astăzi domnului premier, asupra cărora l-am informat, consider că, împreună, le vom soluționa", a declarat Irina Vlah.

În cadrul vizitei în sudul țării, premierul s-a întâlnit și cu administrația orașului Vulcănești.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).