Marcați
Viorel Morari, suspendat din funcție
Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție. Decizia a fost aprobată astăzi de către Consiliului Superior al Procurorilor, la solicitarea procurorului general. În demersul lui Alexandr Stoianoglo se menționează că suspendarea din funcție este necesară până la pronunțarea unei hotărâri de judecată în dosarul în care este vizat Morari.

Pe lângă faptul că a fost suspendat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari nu va mai face parte nici din Colegiul privind Selecția și Cariera Procurorilor.

Alexandr Stoianoglo a declarat că dosare penale au fost intentate pe numele mai multor procurori implicați în investigarea fraudei bancare. Detaliile despre acestea vor fi prezentate însă într-o conferință de presă, care va avea loc săptămâna viitoare, a precizat Alexandr Stoianoglo.

"În Procuratura Generală, în perioada actuală, sunt câteva dosare penale. Eu nu vreau să divulg familia procurorului care este implicat în aceste dosare, dar eu confirm că avem dosarele penale. Majoritatea procurorilor sunt bănuiți de abuz în serviciu și falsificarea actelor",a declarat Alexandr Stoianoglo.

Tot săptămâna viitoare urmează a fi inițiată procedura disciplinară în privința fostului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Dorin Compan.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).