Marcați
BM va aloca Moldovei 250 de mii de dolari pentru modernizarea serviciilor guvernamentale
Banca Mondială va aloca Moldovei un grant în valoare de 250 de mii de dolari pentru implementarea proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”.

Acest fapt s-a discutat în cadrul întrevederii secretarului general al Guvernului, Tudor Copaci, cu reprezentanții Băncii Mondiale, Adrian Fozzard, manager pe practica globală de guvernanță, și Alex Kremer, director de țară pentru Moldova, Europa şi Asia Centrală.

Discuțiile oficialilor s-au axat pe subiectul cooperării în domeniul asistenței tehnice pentru Instrumentul de evaluare a reformelor în Moldova și buna implementare a proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale în Moldova”.

Tudor Copaci a subliniat importanța proiectelor și a informat despre procesul de realizare. „Sîntem la etapa elaborării unui plan de acțiuni de modernizare a serviciilor publice, care, în contextul reformei administrației publice, vor fi reduse esențial. Dorim să facem aceste servicii mai calitative pentru toți cetățenii, iar majoritatea să fie digitalizate”, a precizat secretarul general al Guvernului.

La rîndul său, directorul de țară al BM a apreciat realizările proiectului și a pledat pentru continuitatea reformei administrației publice din țara noastră. „Este un proiect important pentru noi, care trebuie să aibă continuitate și să genereze rezultate rapide”, a spus Alex Kremer.

El a reiterat disponibilitatea Băncii Mondiale de a acorda suport financiar și de a expertiza modernizarea serviciilor publice din Moldova.

Pentru a asigura implementarea proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale în Moldova”, Banca Mondială va acorda un grant în valoare totală de 247 de mii de dolari. Aceste mijloace sînt destinate pentru modernizarea serviciilor publice, îmbunătățind calitatea actului de guvernare prin aplicarea tehnologiilor informaționale și de comunicații, prin reingineria și digitalizarea proceselor operaționale, astfel încît acestea să fie mai accesibile pentru cetățenii ţării.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).