Marcați
AIPA începe acordarea subvențiilor
Agenția pentru Intervenție și Plăți în Agricultură a reluat, de o săptămână, procesul de acordare a subvențiilor. Beneficiari sunt fermierii care au depus cereri în anul 2019. În acest an, fondul de subvenționare a agriculturii a crescut cu 50 de milioane și ajunge la un miliard de lei.

Anul trecut, autoritățile au recepționat 7.500 de cereri pentru subvenții din partea fermierilor, pentru un volum de finanțare de 1,1 miliarde de lei. Pentru că fondul de subvenționare pentru 2019 a fost de doar 950 de milioane de lei, în acest an, Guvernul l-a majorat și a stabilit pentru AIPA trei direcții prioritare pentru finanțare.

Fermierul Victor Colin gestionează o fermă cu 800 de bovine și aproximativ 300 de angajați. El spune că, fără sprijinul statului, nu ar fi reușit să dezvolte o astfel de întreprindere.

În acest an, fermierii pot miza pe subvenții în mărime de până la cinci milioane de lei. Igor Colin spune că acești bani sunt un sprijin substanțial pentru dezvoltarea afacerii.

Cererile pentru subvenționare în 2020 vor putea fi depuse din 1 februarie până în 31 octombrie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).