Marcați
Prețurile vor fi luate sub control
Prima ședință a grupului de monitorizare a evoluției prețurilor și tarifelor va avea loc în zilele următoare. Aceasta va fi prezidată de ministrul Finanțelor, vicepremierul Sergiu Pușcuța. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu, după tradiționala ședință organizată luni, la Reședința de Stat, de către președintele țării, Igor Dodon, cu participarea președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Premierul Ion Chicu a anunțat că, la inițiativa președintelui țării, Guvernul va monitoriza evoluția tuturor prețurilor de pe piață.

"Va fi creat, sub auspiciul viceprim-ministrului, ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța. Deci obiectivul principal al acestui grup va fi monitorizarea prețurilor, analiza temeiniciei, argumentării prețurilor", a spus Chicu .

Șeful Cabinetului de Miniștri a comentat și recenta majorare a prețului pentru combustibil. El a explicat că o astfel de ajustare la mărimea accizelor are loc la începutul fiecărui an.

"A fost modificată cu ceva timp în urmă și legea care reglementează stabilirea prețurilor. Cunoașteți, până atunci, ANRE stabilea prețurile. Acum, agenții economici de sine stătător fac acest lucru. Bineînțeles, noi o să analizăm modul în care a fost făcut acest lucru, dar evoluția prețurilor la produsele petroliere, mai ales că noi suntem în economie de piață, nu suntem în comunism, când prețul este pe 50 de ani înainte stabilit, este o evoluție firească", a precizat Ion Chicu.

Săptămâna trecută, președintele țării, Igor Dodon, i-a solicitat Guvernului să monitorizeze, săptămânal, fluctuația prețurilor din țară. Șeful statului a precizat atunci că acest mecanism a fost implementat eficient în anii 2008-2009, când Guvernul era condus de Zinaida Greceanîi.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).