Marcați
Președintele își consolidează echipa
Președintele țării are un nou consilier. Este vorba de Ghenadie Iurco, responsabil de domeniul administrației publice locale și dezvoltarea regională. Șeful statului i-a urat noului său subaltern succese în activitatea pe care o va desfășura.

Ghenadie Iurco a absolvit Academia de Administrație Publică și are experiență în acest domeniu. Și-a desfășurat activitatea în mai multe funcții din administrația de stat, ultima fiind cea de șef al Oficiului Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat. Tot astăzi, șeful statului a avut o întrevedere cu directorul companiei ”Mold Vin CZ”, Zdeněk Zbytek. Compania își desfășoară activitatea în capitala Cehiei și este specializată în importul vinurilor moldovenești. Șeful statului i-a mulțumit antreprenorului pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice bilaterale. La rândul său, omul de afaceri ceh a declarat că investitorii din țara sa manifestă interes pentru mai multe domenii din Moldova, inclusiv construcția drumurilor, sectorul energetic, transporturi și infrastructură. Președintele țării Igor Dodon a avut și o întâlnire de rămas-bun cu ambasadorul Japoniei, Masanobu Yoshii. Șeful statului și-a exprimat satisfacția în legătură cu amplificarea din ultimii ani a relațiilor moldo-nipone și i-a mulțumit diplomatului pentru atitudinea și responsabilitatea de care a dat dovadă pe parcursul misiunii sale. De asemenea, în semn de gratitudine pentru contribuție la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie moldo-nipone, Igor Dodon i-a conferit diplomatului ”Ordinul de Onoare”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).