Marcați
Năstase n-o mai sprijină pe Maia Sandu
Ruptura din blocul ”Acum” devine tot mai evidentă. După ce nu au reuşit să păstreze unitatea blocului în Parlament şi în consiliile locale, lupta dintre liderii PAS şi PPDA devine tot mai aprigă. Ultima lovitură în ceea ce a mai rămas din Blocul ”Acum” a fost dată astăzi de către Andrei Năstase. El a anunţat că nu va mai sprijini candidatura Maiei Sandu pentru alegerile prezidențiale, deoarece partidul său ar avea capacitatea să propună propriul candidat, în cazul în care formaţiunile politice de dreapta nu vor răspunde apelului PPDA de a identifica un candidat comun.

Andrei Năstase s-a arătat vădit deranjat de întrebarea jurnaliştilor privind un eventual sprijin al PPDA pentru Maia Sandu la prezidențiale. Mai mult, el a sugerat că PAS ar fi vinovat de dezbinarea blocului ”Acum”.

De cealaltă parte, fostul consilier în Guvern al Maiei Sandu, Vladislav Kulminski, a atacat, în cadrul unei emisiuni TV, inițiativa lui Andrei Năstase privind desemnarea unui candidat unic la prezidențiale. Kulminski îl acuză pe Andrei Năstase că, prin această idee, încearcă să-şi salveze cariera politică, puternic afectată după înfrângerea la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Anterior, şi președintele PAS, Maia Sandu, a sugerat că ar fi un candidat mai bun, cu mai multe șanse, comparativ cu Andrei Năstase.

Alegerile prezidenţiale ar putea avea loc în toamna acestui an.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).