Marcați
Ajutor material de sărbători
Ajutorul unic de 700 lei pentru sărbătorile de iarnă va fi acordat din primele zile ale noului an. Beneficiarii îl pot ridica la oficiile poștale sau prin intermediul băncilor, în funcție de modalitatea de recepționarea a pensiei sau alocației. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul emisiunii ”Acces Direct” de la NTV Moldova.

Ajutorul unic de 700 de lei va ajunge la beneficiarii de toate tipurile de pensii și alocații, al căror cuantum lunar nu depăşeşte 2.000 de lei. În total, este vorba despre aproximativ 600 de mii de oameni, a specificat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

"Acordarea suportului financiar va fi realizată începând cu data de 2 ianuarie anul 2020. Mă rog, data de 1 ianuarie este zi de odihnă. Vreau să menționez că nu este nevoie ca persoanele să se adreseze la operatorul său de plată, pentru că unii primesc pensiile la poștă, alții - prin intermediul operatorilor bancari, nu este nevoie ca să se adreseze suplimentar. Fiecare persoană își are data sa de plată a pensiei sau alocației. Careva primește pe data de 2, careva primește pe data de 5. Respectiv, pe data respectivă, el, odată cu pensia sau alocația socială, va primi și acest supliment financiar", a spus Viorica Dumbrăveanu.

Cei care, din diferite motive, nu vor reuși să ridice banii în ianuarie, o pot face oricând pe parcursul anului, până în data de 31 decembrie 2020. Pentru acordarea acestui ajutor, din bugetul de stat sunt alocate aproximativ 418 milioane de lei.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).