Marcați
Dosarele de rezonanță vor fi revizuite
Toate dosarele penale de rezonanță, intentate agenților economici, vor fi revizuite. Declarația a fost făcută astăzi pentru NTV Moldova de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, după ședința Consiliului Superior al Procurorilor. Anterior, atât președintele țării, Igor Dodon, cât și premierul Ion Chicu au declarat că, în perioada fostei guvernări, mediul de afaceri a fost hărțuit de către unii procurori și procuraturi specializate.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că, de la învestirea sa în acest post, agenții economici nu mai sunt persecutați de către procuraturile specializate.

"Asta nu înseamnă că agenții economici vor fi în afara legii, dar toate intervențiile procuraturii sau reacția lor o să fie numai după prezentarea documentelor respective din partea organelor de control, adică Inspectoratul Fiscal, ANSA. Într-adevăr, și Procuratura Anticorupție, și Procuratura Combaterii Crimelor Organizate este foarte des amestecată în activitatea agenților economici. Știți că, în fiecare săptămână, a fost efectuat show cu mascați, arestările oamenilor de afaceri, alte acțiuni de urmărire. Cred că noi am sistat deja activitatea aceasta. În timpul apropiat, noi vom analiza și dosarele care au fost pornite și la comandă, și legate de activitatea agenților economici", a spus Alexandr Stoianoglo.

Anterior, procurorul general a dispus efectuarea unor controale atât la Procuratura Anticorupție, cât și la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Mai mult, el i-a suspendat din funcție pe șefii celor două structuri - Viorel Morari și Dorin Compan, deoarece îi acuză de abuz în serviciu.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).