Marcați
Un nou acord privind importul de gaze
Moldova a ajuns la o înțelegere cu Turcia, Bulgaria, România și Ucraina privind importul gazelor rusești prin conducta transbalcanică. S-a întâmplat în cadrul ședinței de la Bruxelles a operatorilor de transport de gaze prin revers, la care a participat și președintele Consiliului de Administrație a ”Molodvagaz”, Vadim Ceban. Un acord în acest sens urmează a fi semnat în curând, a precizat Ceban.

În urma vizitei la Bruxelles, Vadim Ceban l-a informat pe președintele țării, Igor Dodon, despre rezultatele obținute. Mai exact, despre faptul că s-a ajuns la înțelegerea de a majora volumele de gaze necesare țării noastre, de la 12 milioane de metri cubi pe zi la 15 milioane. Șeful statului a salutat deciziile aprobate la Bruxelles și a menționat că, săptămâna viitoare, va pleca într-o vizită de lucru în Federația Rusă. Acolo, va avea întrevederi inclusiv cu Alexei Miller, președintele ”Gazprom”.

Tot astăzi, Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat despre semnarea cu Ministerul Energiei și Protecției Mediului din Ucraina a unui Memorandum de înțelegere privind cooperarea în domeniul securității alimentării cu gaze naturale. Documentul are scopul de a facilita schimbul de informații și coordonarea acțiunilor de prevenire și de gestionare a eventualelor crize a gazelor.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).