Marcați
Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu ministrul Resurselor Umane al Ungariei
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ministrul Resurselor Umane al Ungariei Miklos Kasler, în cadrul vizitei oficiale întreprinse la invitația omologului său în această țară.

Șeful Legislativului a menționat importanța colaborării cu Ungaria, precum și dinamica pozitivă în relațiile bilaterale. Zinaida Greceanîi a reiterat necesitatea extinderii cooperării, inclusiv pe dimensiunea socială și umanitară.

Un interes aparte a fost exprimat, în cadrul întrevederii, față de schimbul de experiență în domeniul protecției sociale, în susținerea tinerilor familii și a familiilor cu mulți copii. Părțile au discutat problemele conexe migrației, inclusiv deficitul de forță de muncă, îmbătrânirea populației, scăderea demografică, precum și măsuri necesare pentru readucerea imigranților acasă.

Ministrul Resurselor Umane a apreciat relația specială pe care Ungaria o are cu Republica Moldova. Potrivit lui, sistemul de suport al familiilor implementat în Ungaria este unic, deoarece scăderea demografică este compensată prin măsuri de suport pentru tineri și stimularea natalității.

Totodată, oficialul a salutat deschiderea și implicarea Republicii Moldova în activitatea Academiei de oncologie din Europa Centrala si de est care va începe să funcționeze ca o platforma de cercetare și schimb de date. La fel, a pledat pentru intensificarea relațiilor în domeniul culturii și cel social.

Părțile au mai discutat despre instituirea unei colaborări mai strânse la nivelul comisiilor parlamentare, dar și al executivului pe dimensiunea socială.

parlament.md

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).