Marcați
Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat al Ministerului Finanțelor al Ungariei
Republica Moldova este interesată de atragerea investițiilor din Ungaria, oferind un cadru fiscal atractiv și condiții bune de activitate, inclusiv în cadrul Zonelor Economice Libere și a Parcurilor Industriale, a declarat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Izer Norbert, Secretar de Stat pentru afaceri fiscale, Ministerul Finanțelor al Ungariei.

Oficialii au făcut schimb de opinii despre instrumente fiscale care ajută la protejarea pieței și a producătorilor locali. De asemenea, părțile au discutat despre politicile fiscale și bugetare, precum și reglementări de impozitare și securitate socială. Un subiect aparte abordat la întrevedere a fost lupta cu economia tenebră, fiind reconfirmată deschiderea pentru intensificarea colaborării în lupta împotriva corupţiei şi spălării banilor.

În Republica Moldova activează 50 întreprinderi cu capital maghiar, investițiile însumând 68,535 mln. lei. Ungaria ocupă locul 18 după volumul capitalului investit în Republica Moldova.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi efectuează o vizită oficială în Ungaria, la invitația omologului său Laszlo Kover, în perioada 11-14 decembrie curent, în fruntea unei delegații parlamentare care include președintele comisiei agricultură și industrie alimentară Radu Mudreac, vicepreședintele comisiei nominalizate Vladimir Bolea și președintele comisiei administrației publice Vasile Bîtcă.

parlament.md

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).