Marcați
La Liceul Teoretic din Basarabeasca va fi implementat proiectul de eficiență energetică
La Liceul Teoretic ”Matei Basarab” din orașul Basarabeasca va fi implementat proiectul de eficiență energetică, care va permite reabilitarea rețelelor termice și sistemului electric din școală. Președintele raionului Basarabeasca din partea PSRM, Piotr Pușcari, a semnat Actul de primire a documentației tehnice pentru implementarea proiectului regional de eficiență energetică (EE) în clădirile publice.

Președintele raionului a declarat că acum urmează etapa de selectare a companiei care va desfășura lucrările propriu-zise de construcție a infrastructurii necesare.
”După semnarea acestui document putem anunța tenderul de selectare a companiei care va implementa proiectul de eficiență energetică în Liceul ”Matei Basarab” din orașul Basarabeasca”, a declarat Piotr Pușcari.

Investițiile făcute în domeniul eficienței energetice vor asigura un mediu mai bun și mai confortabil de învățământ pentru elevi și profesori. Totodată, odată implementat acest proiect va permite economisirea banilor pentru facturile la energia termică și electrică.

”În cadrul acestui proiect va fi reparat sistemul de încălzire și cel electric din liceu. De asemenea, va fi renovată cantina școlii și reparat acoperișul instituției”, a precizat Piotr Pușcari.

Președintele raionului Basarabească a menționat că pentru implementarea acestui proiect vor fi alocați peste 19,9 milioane de lei.
Liceul Teoretic ”Matei Basarab” este unica instituţie de învăţământ general cu predare în limba de stat din centrul raional Basarabeasca. În cadrul acestui liceu învață peste 230 de elevi.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).