Marcați
Dialog cu președinții raioanelor
Premierul Ion Chicu a prezidat astăzi o ședință de lucru cu președinții raioanelor şi reprezentanții administrațiilor municipiilor Chişinău şi Bălţi. Șeful Cabinetului de Miniștri a anunțat că își dorește o comunicare eficientă cu administrațiile locale, pentru o coordonare mai bună a proiectelor de dezvoltare regională.

Premierul i-a asigurat pe șefii administrațiilor raionale că dialogul dintre administrația centrală și cea locală se va baza exclusiv pe criteriul eficienței.

"Guvernul actual este un Guvern neafiliat politic, tehnocrat. De aceea, disensiunile care au mai existat anterior la nivel de relații dintre autoritatea publică centrală și locală trebuie să rămână în urmă. Noi nu privim raioanele, administrația raioanelor, prin prisma unor criterii altele decât eficiența administrării. Dacă o să avem o asemenea abordare, eu sunt sigur că noi o să putem progresa", a declarat Ion Chicu.

Prezenți la ședință, miniștrii Finanțelor și Economiei i-au îndemnat pe președinții raioanelor să se implice în procesul de elaborare a proiectelor regionale.

De asemenea, președinții raioanelor și-au spus păsul și totodată, ei spun că doar o comunicare eficientă dintre autoritățile centrale cu cele locale, poate soluționa cu adevărat problemele din localități.

La finalul ședinței, participanții au convenit să organizeze astfel de întruniri în fiecare lună, în funcție de situație. La rândul său, premierul Ion Chicu le-a solicitat colegilor din Guvern să ţină cont de problemele semnalate de preşedinţii raioanelor și să intervină cu sprijin, în conformitate cu planul de acțiuni al Executivului.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).