Marcați
”Moldovagaz" va asigura ţara cu gaze
Furnizorul național ”Moldovagaz” a anunțat că va semna, pe parcursul săptămânii viitoare, contracte de transportare a gazelor naturale prin Bulgaria şi România. Asta va permite, asigurarea ţării noastre cu gaze naturale în regim reversibil, prin coridorul transbalcanic, în cazul în care Ucraina va sista livrarea gazelor naturale din Rusia.

Pentru a asigura importul gazelor naturale prin conductele europene, ”Moldovagaz” reconstruieşte stația de măsurare de la Căușeni, iar lucrările vor fi finalizate până în 15 decembrie, se menționează într-un comunicat al companiei. Furnizorul mai informează că va semna, până la sfârşitul acestui an, un acord de interconectare şi cu operatorul din Ucraina. Documentul va viza toate cele cinci puncte transfrontaliere comune. Anterior, ”Moldovagaz” şi ”Gazprom” au ajuns la un acord, potrivit căruia, din 1 ianuarie 2020, gazul să fie livrat în țara noastră prin intermediul magistralei transbalcanice, în cazul în care Ucraina va închide tranzitul pe teritoriul său. De asemenea, operatorii au convenit asupra extinderii pentru încă trei ani a contractului de livrare a gazelor naturale pentru Republica Moldova.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).