Marcați
SUA vor sprijini reformele din Moldova
Statele Unite ale Americii vor sprijini reformele promovate de Guvern, inclusiv în domeniul justiției. Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul Ion Chicu, după şedinţa cu șeful statului, Igor Dodon, şi președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Șeful Cabinetului de Miniștri a declarat că asigurări în acest sens au fost date de asistentul adjunct pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al secretarului de stat al SUA, George Kent, care s-a aflat, săptămâna trecută, în vizită la Chişinău.

Potrivit lui Ion Chicu, SUA sunt interesate ca Guvernul Republicii Moldova să respecte planul de reforme asumat și sunt gata să contribuie cu asistenţă în această direcție.

"Guvernul, dacă va avansa pe agenda reformelor, dacă va implementa ceea ce declară și și-a trasat în programul de guvernare, suportul de la acest partener strategic al Republicii Moldova va fi asigurat, va continua. Mai mult, sunt gata să acorde suport pe fiecare dintre aceste reforme, inclusiv reforma justiției și tot așa mai departe", a declarat Chicu.

În context, premierul a anunțat că, la ședința de miercuri a Executivului urmează să fie aprobată și Convenția de la Istanbul.

"Vom promova în Guvern Convenția de la Istanbul, cu drepturile omului și cunoașteți, probabil, despre istoria îndelungată a acestui proces, deci Guvernul va aproba această Convenție și va înainta Parlamentului spre ratificare", a mai adăugat el.

Ion Chicu a anunțat că va participa la summitul prim-miniștrilor statelor GUAM, care va avea loc, joi, la Kiev. Acolo, va avea o întrevedere cu omologul său ucrainean Oleksi Honcearuk. De asemenea, premierul va avea o vizită de lucru la Strasbourg, la Consiliul Europei, unde se va întâlni cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland. Discuțiile se vor axa pe reformarea justiției și respectarea drepturilor omului în țara noastră.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).