Marcați
Clubul Internațional al Femeilor din Moldova a organizat un târg de caritate în ajunul sărbătorilor de Crăciun
Clubul Internațional al Femeilor din Moldova, din care fac parte soțiile ambasadorilor acreditați la Chișinău, a organizat o nouă ediție a târgului de Crăciun. Scopul evenimentului este colectarea banilor pentru familiile nevoiașe. Vizitatorii expoziției cu vânzare au putut cumpăra jucării pentru Pomul de Crăciun, lucrări făcute manual, precum și delicii culinare din diferite țări.

La iarmarocul de caritate a participat și prima doamnă a țării, Galina Dodon. Ea a salutat decizia și efortul organizatorilor de a colecta bani pentru familiile nevoiașe, mai ales în preajma sărbătorilor de Crăciun.

"În special, vreau să aduc mulțumiri domnilor ambasadori și colectivelor ambasadelor, care au reușit deja de 23 de ani să aducă multă bucurie în această zi. Să știți că noi, oamenii de aici, de pe loc, din țara Moldovei, suntem foarte recunoscători că dumneavoastră depuneți atâta efort și aduceți atâta căldură și dragoste aici, în sala aceasta. Și deoarece suntem la începutul evenimentului, vreau să vă urez o zi foarte frumoasă cu multă voie bună și să reușiți să vindeți tot ce ați adus astăzi în aceste vitrine frumoase", a spus Galina Dodon.

Produsele de la târgul de Crăciun erau vândute chiar de către angajații misiunilor diplomatice. La standurile ambasadelor Turciei și Azerbaidjanului, la mare căutare au fost dulciurile tradiționale din aceste țări, iar la cel al Ambasadei Federației Ruse - obiectele handmade. Organizarea unor astfel de evenimente este o tradiție frumoasă, a menționat ambasadorul rus, Oleg Vasnețov.

"Este o inițiativă foarte bună, care unește, pe de o parte, corpul diplomatic, iar pe de altă parte exprimă atitudinea tuturor ambasadelor, tuturor țărilor, față de ceea ce se întâmplă aici, în țară. Însăși denumirea, că este un târg de binefacere, demonstrează că interesul față de asta este absolut caritabil", a menționat Oleg Vasnețov.

La iarmaroc au fost prezentate obiecte ale culturii și bucate tradiționale găgăuze. Această regiune a țării a fost reprezentată pentru prima dată la eveniment, iar oaspeții erau întâmpinați cu multă căldură de către bașcanul Irina Vlah.

"Sunt impresionată de atmosfera evenimentului de astăzi și asta este foarte corect și bine că în țara noastră există această tradiție, deoarece scopul târgului este foarte important. Noi știm că totul ce va fi vândut astăzi va fi direcționat spre oamenii care, într-adevăr, au nevoie de asta. Ne bucură nu doar participarea celor care prezintă cultura și producția, ci și a locuitorilor orașului Chișinău", a specificat Irina Vlah.

La acţiunea de caritate au participat sute de locuitori şi oaspeţi ai Capitalei, dornici să-i ajute pe cei aflaţi în dificultate.

În ultimii ani, Clubul Internațional al Femeilor din Moldova a finanţat 56 de proiecte caritabile, în sumă totală de peste 3 milioane de lei.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).