Marcați
Primul turneu de șah rapid
Câștigătorii primului turneu național la șah rapid au fost desemnați, duminică, în Capitală. Competiția s-a desfășurat la Complexul educațional Liceul-grădiniță ”Kiril și Metodiu”. Evenimentul a întrunit 137 de copii din diferite localități, care au fost împărțiți în trei categorii de vârstă. Organizatorii susțin că scopul turneului a constat în motivarea copiilor de a practica sportul minții.

Fetele și băieții au concurat separat la cele trei categorii de vârstă de până la șapte, nouă și 11 ani. Toți au primit diplome de participant și cadouri, iar cei șase învingători au plecat acasă cu trofee.

La ceremonia de decernare a premiilor a participat și primarul Capitalei, Ion Ceban, care a dat asigurări că va sprijini dezvoltarea sporturilor.

"Săptămânile care urmează o să avem o întrevederi cu marea majoritate a federațiilor sportive. Avem planuri și pe ceea ce ține de fotbal, și pe ceea ce ține de tenis și pe ceea ce ține de șah, dar și multe multe altele. Vom face din sport o prioritate în municipiu, începând cu clasele care ar trebui să existe și dotarea acestor clase, dotarea cu infrastructura sportivă necesară. Toate aceste lucruri le vom pune pe tapet începând cu anul viitor deja", a declarat Ion Ceban.

În acest weekend a avut loc și campionatul național la șah, Liga 1, la care au fost aleși cei mai puternici șahiști, care vor juca, din 2020, în Liga Superioară.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).