Marcați
Chicu: Avem nevoie de investiții străine
Moldova are nevoie de investiții de peste hotare, dar și de forță de muncă, pentru a fi mai atractivă în fața companiilor străine. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu în timpul vizitei la Zona Economică Liberă Bălți. Demnitarul s-a familiarizat cu activitatea Colegiului de Inginerie de la Strășeni și a două companii străine, producătoare de cablaje auto. El a subliniat astfel de platforme industriale oferă oportunități pentru dezvoltarea localităților și a promis că Guvernul va promova dezvoltarea industriei produselor cu valoare adăugată înaltă.

La Colegiul de Inginerie de la Strășeni își fac studiile 72 de elevi. Instituția are însă o capacitate de instruire de aproximativ 500 de tineri. Aceștia beneficiază de cazare, bursă, dar și de loc de muncă garantat.

Premierul a inspectat sălile dotate cu laboratoare și echipament industrial modern și a declarat că această metodă de instruire este cea mai eficientă, deoarece asigură o sincronizare perfectă între procesul de studii și cel de producere.

"Cu ajutorul unor asemenea centre, noi soluționăm problema cadrelor și dacă vor mai fi create asemenea centre sau nu, rămâne să discutăm cu companiile, pentru că este și o inițiativă a companiilor care au investit în Republica Moldova, pentru că aici, deși, sunt studenți mici, gradul lor de încadrare în câmpul de muncă este 100 de procente. Deci nu mai avem situația ca la alte instituții când învățăm copii cu miile dar după aceasta pleacă și se regăsesc cu totul în alte domenii decât au învățat", a precizat premierul.

În timpul vizitei la două companii străine, producătoare de cablaje industriale, premierul Ion Chicu a discutat cu administratorii companiilor despre dezvoltarea afacerilor și a exprimat deschiderea Guvernului pentru favorizarea investițiilor străine.

"Am discutat despre perspectivele extinderii experienței acestor investitori în toată țara, în fiecare raion. Noi trebuie să avem întreprinderi industriale, or prioritatea Guvernului Nostru este de a restabili industria în Republica Moldova, de a crea ramuri economice care aduc o valoare adăugată sporită", a spus Ion Chicu.

Premierul Ion Chicu a mai spus că dezvoltarea industriei va crea numărul necesar de locuri de muncă pentru a-i ține pe moldoveni în țară și a-i asigura cu locuri de muncă bine plătite.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).