Marcați
Controale la Procuratura Anticorupție și la PCCOCS
Actualizare12:12: Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, va fi delegat pe termen de o lună la PG, iar procurorul-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Dorin Compan, va reveni în funcția sa de procuror în Procuratura Anticorupție, precizează serviciul de presă al Procuraturii Generale. Referitor la persoanele care vor asigura interimatul acestor instituții, procurorul general va decide pe parcursul zilei de azi.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dispus efectuarea de către două grupuri de procurori a unui control complex al activității procuraturilor specializate – Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Tot astăzi, 9 decembrie, șeful PA, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale se menționează că obiectivele controalelor constau în evaluarea activității acestor două unități specializate ale Procuraturii pe toate dimensiunile de competență, conform unor indicatori concreți, menționați în dispoziții din 2016 și până în prezent.

Solicitat de IPN, șeful interimar al PCCOCS, Dorin Compan, a declarat că de la crearea instituției, 1 august 2016, și până în prezent, astfel de controale, care să vizeze toate domeniile de activitate, nu au fost efectuate. „Procurorul general a menționat expres că dorește să se familiarizeze cu toate activitățile și cauzele penale care se află în gestiunea procuraturilor specializate. Acesta este scopul controlului. Care vor fi rezultatele vom alfa când va fi finalizat controlul”, a notat Dorin Compan.

Tot astăzi, a fost suspendat din funcție șeful Procuraturii Anticorupție. Contactat de IPN, Viorel Morari a confirmat această informație, însă nu a oferit alte detalii.

Noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a fost învestit în funcție pe 29 noiembrie.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).