Marcați
”Arena Chișinău” va fi inaugurată în 2020
Inaugurarea complexului ”Arena Chișinău” ar putea avea loc în primăvară. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu, în urma unei vizite pe șantier. Însoțit de reprezentanți ai federațiilor sportive, șeful Cabinetului de Miniștri a inspectat cele două spații de bază - sala mare pentru competiții și centrul de divertisment.

Complexul ”Arena Chișinău” dispune de o sală cu bazin olimpic, aquapark, teren de tenis, piscină deschisă pe timp de vară care, iarna, se va transforma în patinoar, dar şi de o parcare modernă. În timpul unei ședințe cu reprezentanții companiei de construcții, prim-ministrul a menținat că noul complex sportiv va deveni o platformă pentru pregătirea sportivilor de performanță din întreaga țară. Arena va putea găzdui și evenimente culturale.

"Acest obiect prezintă o valoare enormă pentru dezvoltarea sportului în Republica Moldova, nu doar a sportului, dar și a multor activități culturale. Este un exemplu demn de urmat în ceea ce privește organizarea lucrurilor. În mai puțin de un an au reușit companiile implicate pe teren gol să dezvolte un obiect care este finalizat în proporție de 98-99%. Am înțeles că mai este necesar de obținut unele permisiuni, autorizații, accepturi de la instituțiile statului pentru a putea testa infrastructura și comunicațiile. Aceasta va dura în jur de o lună. Discutăm acum cu toate instuțiile implicate despre o posibilă lansare a acestui obiect spre sfârșitul lunii aprilie", a declarat Ion Chicu.

Conform planului, ”Arena Chișinău” va avea o capacitate de 5.000 de locuri. Valoarea proiectului depășește 43 de milioane de dolari. Lucrările de construcţie sunt realizate de o companie din Turcia, în baza unui parteneriat public-privat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).