Marcați
Vor să eficientizeze cheltuielile
Peste 270 de proiecte ecologice, în valoare de peste trei miliarde de lei, sunt în derulare în diferite zone ale țării, pentru care este nevoie de finanțare din resursele Fondului Ecologic Național. Asta în timp ce în bugetul acestui fond au mai rămas peste 129 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut astăzi de conducerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Reprezentanții instituției consideră că este nevoie de elaborarea unui nou regulament, care ar permite finanțarea mai eficientă a proiectelor.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a declarat că, pentru anul 2019, Fondul Ecologic Național a fost aprobat în mărime de aproximativ 300 de milioane de lei. Din această sumă, au mai rămas 129 de milioane, care nu au fost valorificate din cauza mai multor probleme, inclusiv a restanţelor la asigurarea contribuţiei din partea autorităţilor locale.

La rândul său, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin Andros, a declarat că o problemă este și insuficiența personalului pentru gestionarea banilor din Fondul Ecologic pentru proiectele lansate anterior.

De asemenea, Dorin Andros a declarat că va face o evaluare a tuturor proiectelor selectate pentru finanțare, pentru a propune un nou regulament în acest sens.

Potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cei mai mulți bani din Fondul Ecologic Național sunt alocați pentru proiectele de aprovizionare cu apă și canalizare, dar și pentru colectarea și distrugerea poluanților organici.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).