Marcați
Oficial american în vizită la Chișinău
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și premierul Ion Chicu au avut astăzi întrevederi cu George Kent, asistentul adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA. Discuțiile s-au axat pe reformele din țara noastră și pe perspectivele de colaborare între cele două state.

Zinaida Greceanîi și George Kent au discutat despre evoluția relațiilor moldo-americane, despre problematica transnistreană, reforma în justiție, relațiile cu organizațiile financiare internaționale, precum și despre prioritățile Parlamentului la această etapă. Zinaida Greceanîi a menționat determinarea autorităților de a realiza reformelor interne asumate și angajamentele față de partenerii de dezvoltare, subliniind că în acest proces țara noastră are nevoie de sprijinul important al SUA. George Kent i-a transmis Zinaidei Greceanîi că SUA își doresc o Moldovă prosperă, integră și cu instituții democratice puternice. În cadrul discuției oficialului american cu Ion Chicu, premierul moldovean s-a referit la planurile Guvernului de a atrage investiții. În context, șeful Cabinetului de Miniștri a menționat procesul de reformare a justiției, creșterea economică, asigurarea unui climat investițional favorabil și dezvoltarea infrastructurii pe tot teritoriul țării. De asemenea, a dat asigurări că Guvernul va continua reformele.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).