Marcați
ANRE: 27 de companii din Moldova au majorat nemotivat preţurile la produsele petroliere
Douăzeci și lapte de de companii petroliere au încălcat metodologia de formare şi aplicare a preţurilor la benzină şi motorină, iar ultima majorare a preţurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere în Moldova a fost ilegală. Declarația a fost făcută de directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Sergiu Ciobanu.

Importatorii de combustibil au la dispoziţie trei zile pentru a-şi motiva decizia. În caz contrar, riscă să-şi piardă licenţa. Astfel, incepînd de astăzi, o dată la 2 săptămîni, Agenția va stabili prețuri plafon pentru benzină, motorină și gaz lichefiat, iar operatorii nu vor putea depăși cifra.

Potrivit lui Sergiu Ciobanu, preţul plafon va fi stabilit conform noii Metodologii a formării şi aplicării preţurilor la produsele petroliere, care a intrat în vigoare la 13 mai curent. Astfel, pentru benzină şi motorină plafonul va fi de 3,16 lei per litru, iar pentru gazul lichefiat - 2,99 lei.

Consiliul de Administraţie al ANRE a cerut tuturor companiilor care au majorat ilegal preţurile la produsele petroliere să înlăture abaterile comise. În caz contrar petroliștii riscă sancţiuni, inclusiv suspendarea temporară sau retragerea licenţei.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).