Marcați
Capitala are trei viceprimari noi
Municipiul Chișinău are trei viceprimari noi. Este vorba de Ilie Ceban, Inga Ionesii și Angela Cutasevici. Candidaturile lor au fost aprobate astăzi de către consiliul municipal, cu 27 de voturi. Toți trei au fost propuși în funcție de către primarul general al Capitalei, Ion Ceban. Edilul a precizat că are încredere deplină în profesionalismul noilor săi colegi.

Inga Ionesii, care a deținut până acum funcția de ambasador al Republici Moldova în Estonia, va fi viceprimar pe domeniul economic și investiții. Ea nu a fost prezentă la ședința consiliului, deoarece urmează să-și încheie mandatul de ambasador în data de 13 decembrie, a precizat primarul general Ion Ceban.

Angela Cutasevici a fost secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și va fi responsabilă de educație și domeniul social. Ea spune că primele acțiuni în noua funcție vor fi identificarea problemelor stringente din aceste domenii și vizitarea instituțiilor medicale și de educație.

la rândul său, Ilie Ceban este jurist de profesie. El va exercita funcția de viceprimar pe domeniu juridic. Potrivit acestuia, în primul rând, urmează a fi studiate toate procesele de judecată în care este implicată Primăria.

Ion Ceban a declarat că viceprimarii noi sunt oameni de încredere, integri și profesioniști.

"Am deplină încredere în acești oameni. Nu există nicio afiliere politică a acestor persoane și au fost selectate doar pe baza meritocrației, profesionalismului, competențelor pe care le au. Reiterez. Am deplină încrede și le mulțumesc că au acceptat. Ne-am propus să nu facem politică în municipalitate. Aici ne ocupăm de administrare", a declarat Ion Ceban.

Primarul general le-a solicitat viceprimarilor să fie receptivi atât la solicitările consilierilor municipali privind organizarea audierilor, cât și la cele din partea locuitorilor Capitalei. Săptămâna trecută, Consiliul municipal Chișinău l-a numit în funcția de viceprimar pe activistul civic Victor Chironda. El este responsabil de domeniul urbanismului și mobilitate urbană.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).