Marcați
Aplicații militare în sudul țării
Tot în timpul vizitei în sudul țării, șeful statului a participat la exerciţiul tactic al militarilor, cu genericul ”Cetatea de Sud 2019”. Aplicațiile au avut loc la Centrul de Instruire al Brigăzii ”Dacia” de la Cahul. Exercițiul are ca obiectiv dezvoltarea abilităților efectivului pentru îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor pe timp de pace, în situaţii de criză sau la acţiuni antiteroriste. Igor Dodon a apreciat pregătirea ostașilor și a promis că actuala conducere a țării va acorda o atenție deosebită protecției sociale a personalului implicat în sistemul de apărare al țării.

În cadrul exercițiului au fost utilizate 46 de unități de transport, inclusiv blindate TAB-71 M, MTLB, mașinile militare de transport de tip ”Ural” şi plantatorul de mine tractat PMZ-4. Înainte de începerea aplicațiilor, militarii batalionului de infanterie şi cei ai batalionului de artilerie din cadrul Brigăzii ”Dacia” au fost salutați de comandantul suprem al Forţelor Armate, Igor Dodon.

Alături de șeful statului, exercițiul a fost monitorizat de ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, și de comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan. Inițial, aceștia au participat la un briefing de informare privind obiectivele exercițiului, în care s-a vorbit și despre sarcinile pe care le-a îndeplinit Armata Națională în anul 2019.

Ulterior, efectivul a fost antrenat în trageri din armamentul ușor și greu de infanterie, tunuri antitanc MT-12 şi instalații antiaeriene ZU 23-2.Președintele țării s-a declarat mulțumit de rezultatele acestui exercițiu și le-a urat militarilor moldoveni serviciu ușor.

"Țara are nevoie de bărbați adevărați. Eu consider că cei care își petrec serviciul militar în perioada de 12 luni ei devin bărbați adevărați și patrioți ai neamului nostru moldovenesc. Vreau să vă urez succes. Noi împreună cu noua conducere, cu noul ministru o să facem tot posibilul pentru a îmbunătăți condițiile de activitate, condițiile de muncă. Discutăm și despre o remunerare suplimentară pentru cei care își fac profesional activitatea și serviciul în Ministerul Apărării", a declarat șeful statului.

Exercițiul “Cetatea de Sud 2019” face parte din planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent şi este un element important în sistemul de instruire al Armatei Naţionale, care contribuie la menţinerea unui nivel optim al pregătirii profesionale a militarilor şi al capacităţii de luptă a subunităţilor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).