Marcați
Salvatorii au lansat campania pentru nevoiași ”O casă protejată, o viață salvată”
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat a doua etapă a campaniei naționale ”O casă protejată, o viață salvată”. Aceasta este destinată pensionarilor și familiilor cu venituri mici. Acțiunea prevede instalarea în locuințe a detectoarelor de fum, pentru a preveni incendiile din cauza sobelor defecte. Până la finele anului, de astfel de dispozitive urmează să beneficieze aproximativ 1.000 de gospodării.

Etapa a doua a campaniei ”O casă protejată, o viață salvată” a fost lansată în preajma casei de pe strada Butuceni din Capitală. Acolo s-a produs, acum două luni, un incendiu de proporții, care a mistuit cea mai mare parte a construcției. Pompierii spun că detectoarele de fum pot preveni tragediile provocate de incendii.

Alături de pompieri a fost secretarul de stat al Ministerului de Interne, Ianuș Erhan. El și-a exprimat speranța că dispozitivele care vor fi instalate în locuințele oamenilor vor preveni incnediile de proporții și pierderile de vieți omenești.

Printre oamenii care au beneficiat astăzi de detectoare de fum din partea statului au fost locuitorii din Tohatin. Ei au fost instruiți de către pompieri să folosească noile dispozitive și să prevină cazurile de intoxicare cu monoxid de carbon.

Un detector de fum i-a revenit și Nataliei Soltînskaia, în vârstă de 90 de ani. Ea își încălzește iarna casa cu ajutorul unei sobe, care se află în camera în care femeia doarme.

Detectoarele de fum vor fi instalate în localități din raioanele Fălești, Dondușeni, Briceni, precum și în cele din autonomia găgăuză. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului, în Moldova s-au produs 1.418 incendii, soldate cu 87 de morți, inclusiv patru copii. Până acum, în cadrul urma Campaniei ”O casă protejată, o viaţă salvată” au fost instalate 7.094 de detectoare de semnalizare în 6.669 de familii din 313 localităţi. Potrivit IGSU, în șase cazuri, detectoarele s-au declanşat și au permis salvarea oamenilor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).