Marcați
Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusei
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusei, în marja Adunării Interparlamentare a Țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI) care se desfășoară la Sankt Petersburg.

Părțile au făcut o trecere în revistă a situației politice din Republica Moldova și au reafirmat prioritățile în relațiile cu Federația Rusă. Președintele Parlamentului a reiterat necesitatea intensificării dialogului pe filiera parlamentară în interesul țării și al poporului.

La rândul său, Valentina Matvienko a subliniat deschiderea pentru suport necondiționat și a felicitat Parlamentul și președintele țării pentru rezolvarea cu demnitate a situației de după demisia Guvernului și evitarea crizei politice. De asemenea, înaltul oficial rus a felicitat pentru rezultatele obținute de noul Guvern în cadrul vizitei oficiale la Moscova.

În cursul întrevederii a fost discutată inițiativa instituționalizării unor relații de colaborare reciproc avantajoase la nivel de regiuni. Președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusei a acceptat invitația de a vizita Republica Moldova anul viitor, în cadrul Forumului interregional.

Valentina Matvienko a salutat participarea delegației Parlamentului Republicii Moldova la ședința Adunării Interparlamentare a CSI, care reprezintă o platformă importantă pentru discuții și o oportunitate de dezvoltare a relațiilor interparlamentare.

Adunarea Interparlamentară a CSI a fost creată la 27 martie 1992. Sediul organizației se află în orașul Sankt Petersburg.

parlament.md

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).