Marcați
Un primar al tuturor
Noul primar al Capitalei trebuie să fie al tuturor locuitorilor, iar principalul său obiectiv trebuie să fie sporirea nivelului de trai al oamenilor. Declarația a fost făcută aseară de către președintele țării, Igor Dodon, după anunțarea rezultatelor preliminare ale alegerilor în municipiul Chișinău. Șeful statului a subliniat că cetățenii s-au săturat de politică, de împărțirea în două tabere, ci își doresc un primar care să-i asculte şi să le răspundă așteptărilor.

Președintele Igor Dodon l-a îndemnat pe Ion Ceban să nu se lase dominat de euforie şi să înceapă imediat schimbarea mult așteptată în Capitală.

"De astăzi, începe o filă nouă, pozitivă în istoria modernă a oraşului nostru, a Capitalei. Eu vreau să-l felicit pe domnul Ceban cu rezultatul pe care l-a obţinut, dar, în același timp, vreau să-i spun că niciun fel de euforie nu trebuie să fie, pentru că dumnealui trebuie să fie primarul tuturor chișinăuienilor, și acei care au votat pentru contracandidatul său. Liniştit, calm. Eu sunt ferm convins că cei care au votat nu pentru domnul Ceban, de asemenea, vor ca lucrurile în Chişinău să se mişte spre bine. Noi nu vrem să divizăm locuitorii municipiului Chişinău în cei care au votat pentru Ceban şi cei care au votat pentru Năstase. Toţi sunt locuitori ai municipiului Chișinău. Oamenii așteaptă rezultate, oamenii așteaptă lucruri bune pentru Chișinău - drumuri, apă, canalizare. Categoric, domnule Cioban, vă rog, să nu faceți politică în primărie. Vor face ei, la Parlament, dacă va fi necesar. Dar în primărie trebuie să fie doar ceea ce aşteaptă oamenii. Dar oamenii nu vor geopolitică, oamenii nu vor politică, oamenii nu vor ideologie. Să se schimbe lucrurile spre bine! Şi eu cred că acest lucru este posibil", a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a mai spus că alegerile locale nu ar trebui să afecteze actuala majoritate parlamentară, deşi a insistat că sunt necesare unele ajustări, care, în perioada următoare, vor fi analizate împreună cu partenerii de coaliție.

"Noi susținem Guvernul Maiei Sandu. Noi suntem pentru păstrarea acestei majorităţi parlamentare. Chiar dacă avem unele propuneri de a spori eficiența actului de guvernare, noi le vom discuta cu partenerii. Cred că, în următoarele zile, mâine-poimâine, vom avea discuții. Întâi - în echipă, după care vom veni cu propuneri către partenerii de coaliţie. Așa cum am menționat şi anterior, repet încă o dată, noi susţinem această majoritate parlamentară şi sperăm foarte mult că aşa cuma am convenit, această majoritate parlamentară îşi va găsi reflectare şi la nivel local. În municipiul Chișinău trebuie făcută aceeași majoritate, în raioane, sate, dacă e necesar. Doar așa. Oamenii acest lucru îl așteaptă de la politicieni" , a mai adăugat şeful statului.

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a menționat că următoarele zilele vor fi dedicate formării unor coaliții la nivel local, care să corespundă celei din Parlament.

"Acuma urmează, după cum a menționat și domnul președinte, să stabilim să fie formate și coalițiile la nivel de raioane, fiindcă consilierii, practic, trebuie să fie validate toate mandatele și, atunci, se vor stabili și acele coaliții majoritare la nivel de raion. Acuma, săptămâna viitoare urmează să ne ocupăm anume și de lucrul acesta. Iar colegului, domnului Ion, vreau să-i urez succes. Asta este unica persoană care a doua zi deja știe ce are de făcut în Chișinău", a menționat Zinaida Greceanîi.

La rândul său, noul primar al Capitalei, Ion Ceban, a confirmat că va lucra în interesul tuturor locuitorilor şi i-a mulţumit echipei sale pentru munca depusă în campania electorală.

"Vreau să vă asigur că voi fi primarul tuturor. Absolut al tuturor. Altă soluție nu o văd, decât să muncim împreună, să divizăm responsabilitățile, iarăși, nu funcțiile. Și asta vom face, dar începând cu ziua de mâine. Vreau să mulțumesc familiei mele, în special, soției mele. Vasea, Ilinca, dacă nu dormiți – salut, care au fost foarte răbdători în această perioadă. Vreau să mulțumesc foarte mult echipei care a făcut front comun cu mine în această campanie. A fost o echipă foarte inspirată. A fost o echipă foarte bravo. Sunt niște oameni extraordinari. Vreau să vă spun că vom munci, de mâine, în beneficiul Chișinăului și al locuitorilor săi" , a declarat Ion Ceban.

În turul doi al alegerilor din municipiul Chişinău au participat peste 240 de mii de alegători.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).