Marcați
Livrarea gazelor nu va fi întreruptă
Concernul rus "Gazprom" şi întreprinderea "Moldovagaz" vor anunţa, în scurt timp, despre semnarea acordului de prelungire a contractului de furnizare a gazelor naturale către ţara noastră. De asmenea, începând cu anul viitor, există posibilitatea reducerii tarifelor pentru populaţie. Anunţul a fost făcut în cadrul întrevederii preşedintelui Igor Dodon cu şeful „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Şeful "Moldovagaz" l-a informat pe preşedintele Dodon că ţara noastră nu va rămâne fără gaze naturale, chiar şi în cazul în care Rusia şi Ucraina nu vor ajunge la o înţelegere privind tranzitul. Potrivit lui Vadim Ceban, în prezent, specialiştii "Moldovagaz" lucrează în vederea asigurării livrărilor în flux reversibil al gazelor naturale furnizate de Rusia în Europa. În acest sens, sunt purtate discuţii cu Ucraina, România și Bulgaria.

"Semnarea contractului cu ”Gazprom” va prevedea și posibilitatea preluării gazelor naturale în orice punct de livrare, inclusiv la hotar cu alte state. Operatorii de sistem din țările respective vor asigura transportul gazelor naturale până la hotarul Republicii Moldova, conform regulilor existente", se precizează într-un comunicat al Preşedinţie.

Părţile au mai discutat despre activitatea curentă a întreprinderii "Moldovagaz", dar şi despre măsurile ce vor fi întreprinse pentru sporirea eficienţei furnizorului naţional de gaze naturale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).