Marcați
Întrevedere Dodon-Kozak
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Dmitrii Kozak, viceprim-ministru, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, care se află în Moldova pentru a participa la Forumul Economic Moldo-Rus.

Părțile au menționat cu satisfacție faptul că în anul curent, numărul participanților la forum a ajuns la circa 1000 de persoane și include înalți reprezentanți ai structurilor de stat și ai mediului de afaceri din Moldova și Rusia.

În mod special, Igor Dodon a abordat subiecte privind rezultatele ședinței Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse pentru cooperare comercial-economică. Timp de cîteva luni, Guvernul Moldovei și cel al Rusiei au reușit să discute un număr mare de probleme, multe dintre ele regăsindu-se în Protocolul ședinței Comisiei.

Este extrem de important faptul ca înțelegerile la care s-a ajuns, să fie realizate la modul practic, astfel încît țările noastre să poată iniția discuții cu privire la implementarea unor programe de cooperare comercială și economică pe termen lung, a menționat Președintele.

În încheierea întrevederii, șeful statului a constatat cu satisfacție dinamizarea raporturilor bilaterale moldo-ruse. El a remarcat că evenimentele care au loc în cadrul parteneriatului moldo-rus, ne conving că relațiile de colaborare dintre Republica Moldova și Federația Rusă se consolidează pe termen îndelungat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).