Marcați
Întrevedere Dodon-Belianinov
Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Andrei Belianinov, președintele consiliului de administrare al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, care a venit la Chișinău pentru a participa la cel de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus. Oficialii au abordat subiecte cu privire la cooperarea moldo-rusă, în special, în domeniul financiar-bancar.

Igor Dodon a menționat că Republica Moldova este prima țară care a obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice și a remarcat faptul că țara noastră participă activ la lucrările organizației respective.

"Țin să menționez că Banca de Dezvoltare Euroasiatică funcționează din anul 2006, misiunea căreia constă în promovarea economiei de piaţă a statelor-membre a băncii, creşterea economică a acestora şi extinderea relaţiilor comercial-economice dintre ele, prin activităţi de investiţii", a mai specificat șeful statului.

El și-a exprimat speranța că Republica Moldova, în cel mai scurt timp, va demara colaborarea cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare pentru a beneficia de avantajele și suport din partea acestei instituții financiare importante, pentru a investi în diverse proiecte, în special, în infrastructură.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).