Marcați
Președintele Parlamentului a participat la Festivalul republican al etniilor
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului republican al etniilor „Unitate prin diversitate", inaugurat, astăzi, în Grădina Publică "Ştefan cel Mare şi Sfânt" din capitală.

Zinaida Greceanîi a vizitat curțile etnice și expozițiile amenajate și a declarat că festivalul reprezintă un bun prilej de dialog intercultural între toate etniile din Republica Moldova. Totodată, Președintele Parlamentului consideră că evenimentul este o oportunitate de promovare a culturii, tradițiilor, portului și bucatelor minorităților etnice.

La fel, speakerul a discutat cu reprezentanții organizaţiilor etnoculturale, prezenți la festival, a admirat diversitatea patrimoniului expus și a gustat din bucatele minorităților etnice.

Pe scena principală a festivalului a fost prezentat un spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizaţiilor etnoculturale din mun. Chișinău și din raioanele republicii.

Ediția a XVIII-a a evenimentului este organizată de Biroul Relații Interetnice, în parteneriat cu Consiliul Coordonator al Organizațiilor Etnoculturale și Primăria mun. Chișinău.

parlament.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).