Marcați
Igor Dodon a vizitat grădinița de copii din satul Troițcoe
Igor Dodon a vizitat grădinița de copii „Krasnaia Șapocika” din localitatea Troițcoe, raionul Cimișlia, care este frecventată de 40 de micuți.

Această grădiniță a beneficiat anterior de suport din partea Fundației de Binefacere a Primei Doamne, ”Din Suflet”, în cadrul programului național de susținere a instituțiilor preșcolare din țară. Conform solicitărilor adresate anterior de administrație și părinți, grădiniței i-au fost oferite atunci mobilier, iar acum le-am donat veselă și jucării de care aveau stringentă nevoie.

Ținînd cont de faptul că grădinița marchează în anul curent aniversarea a 50-a, șeful statului a transmis sincere felicitări colectivului, iar educatoarelor și părinților le-a mulțumit pentru dedicație și implicare în creșterea unei noi generații.

De asemenea,prețedintele țării a dat asigurări că va depune și în continuare efortul necesar pentru a oferi copiilor din instituțiile preșcolare un mediu sigur și confortabil pentru creștere și instruire.

Totodată, Igor Dodon a felicitat cuplul longeviv Boiarinov Boris și Varvara din satul Troițcoe care recent au sărbătorit 59 ani de căsătorie. Le-a urat sănătate și prosperitate menționînd faptul că apreciază respectul și devotamentul care l-au manifestat pe parcursul acestor ani.

În încheierea vizitei întreprinse în raionul Cimișlia, Igor dodon s-a familiarizat cu modul în care decurg lucrările de restaurare a monumentului eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei din satul Troițcoe.

Monumentul a fost construit în anul 1975, în memoria celor 100 de locuitori ai satului care au plecat la război și au căzut în lupte. În cei 44 de ani, monumentul a început să se ruineze și acum este în proces de restaurare, la inițiativa șefului statului.

"Mi-am exprimat convingerea că lucrările de renovare vor fi finalizate în cel mai scurt timp și am dat asigurări că voi participa la inaugurarea monumentului renovat, care va avea loc în anul viitor. Totodată, i-am felicitat pe locuitorii satului cu aniversarea a 75-a de la eliberarea Moldovei de ocupația fascistă.

Consider că trebuie să depunem eforturi în vederea restaurării tuturor monumentelor din timpul războiului, pentru a păstra memoria despre evenimentele de atunci și pentru a nu admite repetarea lor în viitor", a specificat președintele.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).