Marcați
Moldova avansează pe calea reformelor
Moldova a evoluat hotărât în procesul de implementare a reformelor de bază, orientate spre standardele democratice și statul de drept, ceea ce le va permite moldovenilor să beneficieze pe deplin de Acordul de Asociere cu UE. Asta rezultă dintr-un raport al Comisiei Europene privind situația din țara noastră în urma învestirii noului Guvern de la Chișinău, în iunie 2019. Potrivit înaltului reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, noul Guvern de la Chișinău a inițiat un plan de reformare important pentru consolidarea democrației și statului de drept.

La rândul său, comisarul european pentru Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, a declarat că în luna iulie au fost deja reluate plățile de sprijin bugetar și au fost semnate acordurile de finanțare privind dezvoltarea locală durabilă și statul de drept, ce vor permite implementarea programelor care vor aduce rezultate concrete pentru moldoveni. Hahn a mai menționat că UE este pregătită să intensifice sprijinul financiar, drept răspuns la agenda de reforme a Guvernului de la Chișinău. Raportul de astăzi va fi prezentat și în cadrul Consiliul anual de asociere UE-Moldova, care va avea loc în 30 septembrie, la Bruxelles.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).