Marcați
În goană după efieciența energetică
Primăria Capitalei examinează posibilitatea implementării unor tehnologii energoeficiente, cu ajutorul cărora să micșoreze cheltuielile pentru încălzirea instituțiilor publice. Banii economisiți urmează a fi redirecţionaţi spre modernizarea şcolilor şi spitalelor. Specialiştii estimează că volumul cheltuielilor ar putea să se reducă, anual, cu până la 40 a sută.

Datele Primăriei arată că, doar pentru încălzirea a 49 de şcoli, cheltuite anuale se ridică la aproape 21 de milioane de lei. De aceea, la etapa actuală, autorităţile locale preconizează să colecteze datele de la toate instituţiile municipale, pentru a implementa un plan complex de economisire a resurselor.

Reprezentanţii instituţiilor publice din Capitală spun că este nevoie de a continua proiectul de instalare a ferestrelor termopan.

Președintele fracţiunii PSRM în Consiliul municipal Chişinău, Dinari Cojocaru, spune că, până la sfârşitul acestui an, va fi clar cât de energoefiecientă este Capitala, pentru ca din anul viitor să fie accelerat procesul de schimbare a ferestrelor, reţelelor termice, dar şi de izolare termică a clădirilor. De asemenea, urmează a fi instalate contoare ce permit reglarea temperaturii în clădiri.

În municipiul Chişinău sunt 159 de grădiniţe, 148 de şcoli şi 36 de spitale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).