Marcați
Echipamente medicale de ultimă generație
Tehnologii medicale de ultimă generație sunt prezentate în aceste zile la o expoziție specializată, care se desfășoară în Capitală. La Moldmedizin&Molddent 2019 sunt expuse dispozitive medicale care costă mii de lei iar în cadrul expoziției specialiștii pot afla mai multe detalii despre funcționalitatea acestora.

Printre cele mai sofisticate echipamente prezentate în cadrul expoziției Moldmedizin 2019 sunt cele din domeniul stomatologiei. De exemplu, aici avem un microscop de ultimă generație. Prețul acestuia începe de la 100 de mii de lei.

-Cu el vedem partea interioară a dintelui. Noi știm că dintele este format din partea exterioară și partea interioară, care sunt rădăcinile. Rădăcinile, cu ochiul liber, nu le vedem bine. De aia avem necesitatea de acest microscop, pentru a vedea canalele, de a vedea lucrul înăuntru, de a-l face de calitate bună.

Un alt dispozitiv nou pe piață le permite medicilor să depisteze cancerul la o etapă incipientă. Prețul lui începe de la 900 de mii de lei.

- Avem aici un echipament de videocolonoscopie. Este un echipament de ultimă generație. Este un echipament nou pe piață, bazat pe tehnologia led. Este o sursă de lumină nouă, are diferite moduri de vizualizare a imaginii, ceea ce ajută la o depistare mai bună a polipilor, a stadiilor incipiente de cancer, deci ajută medicii pentru un diagnostic mult mai exact și rapid.

Tot în cadrul expoziției a fost expus un ultrasonograf performant, al cărui prețul pornește de la 60 de mii de lei.

- Se diferențiază prin aceea că permite sondele matriceale care permit un diapazon de frecvență până la 33 de megahertz. Poate fi investigat până la nivelul unui deget, adică ceea ce ar putea fi vizibilă însuși microvascularizarea pielii, care e ceva know how în țară și, în genere, în lume.

Vizitatorii expoziției s-au arătat interesați de noile tendințe în tehnologiile medicale.

La ediția din acest an a expoziției ”Moldmedizin&Molddent” participă 100 de companii medicale. Expoziția va dura până în 13 septembrie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).