Marcați
Întâlnire Dodon-Vasnețov
Președintele Igor Dodon s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Federației Ruse la Chişinău, Oleg Vasnețov. Ei au menționat evoluția pozitivă din ultima perioadă a relațiilor bilaterale, fapt ce permite restabilirea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi Federația Rusă.

Atât șeful statului, cât şi diplomatul rus şi-au exprimat convingerea că dinamica ascendentă a relaţiilor este un bun prilej pentru extinderea cooperării în diferite domenii. În context, au fost menţionate evenimentele bilaterale, cu participarea mediului de afaceri, programate pentru această lună la Chişinău.

- Dialogul dintre țările noastre se restabileşte la toate nivelurile. În septembrie, trebuie să mai am două vizite de lucru în Federaţia Rusă. Ieri, a avut loc vizita de lucru a Ministrului Afacerilor Externe. Sper că, în viitorul apropiat, va avea loc şi vizita prim-ministrului Republicii Moldova. Cred că toate acestea contribuie la revenirea relaţiilor noastre, a parteneriatului strategic, la acel nivel pe care şi-l doresc popoarele ţărilor noastre.

-Într-adevăr, putem să spunem că relaţiile bilaterale se îmbunătățesc şi, acum, sunt chiar în ascensiune, dacă ţinem cont de acele întâlniri şi de procesul de negocieri.

Oficialii au discutat despre măsurile de pregătire a Forumului economic moldo-rus, care se va desfăşura la Chișinău, în perioada 19-21 septembrie. La eveniment va participa și vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Kozak, dar şi reprezentanți ai mai multor regiuni ale Rusiei. De asemenea, în zilele de 18-19 septembrie, la Chişinău va avea loc prima ședință din ultimii trei ani a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, prezidată de vicepremierul Republicii Moldova, Vasili Șova, şi de ministrul Agriculturii al Federației Ruse, Dmitri Patrușev.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).