Marcați
Pericolul deșeurilor electronice
Piesele dispozitivelor electronice, aruncate în zonele înverzite, nu doar poluează mediul, ci și pot provoca boli grave, precum cancerul, disfuncții ale sistemului nervos, ale sistemului endocrin, digestiv și reproductiv. Asta pentru că multe conțin substanțe plumb, zinc, nichel, bariu, crom și altele substanțe toxice. Pentru a descuraja astfel de acțiuni, echipa ”Hai, Moldova!” organizează în acest weekend o nouă ediție ”IarmarEco”. În timpul evenimentului, participanții vor strânge piesele de la calculatoare, frigidere, cuptoare cu microunde și televizoare, aruncate în spațiile verzi.

În cadrul evenimentului ”IarmarEco” va fi lansată campania națională de colectare a deșeurilor electronice și platforma online ”Fără deșeuri”, a anunțat unul dintre organizatori, Cătălina Hasnaș.

- Orice funcționează cu energie electrică poate fi adus. Putem să aducem de la cele mai mici baterii, până la lucruri mai mari, cum ar fi roboți de bucătărie diferiți, poate aspirator, chiar și un televizor, dacă există posibilitate să fie adus, și deja laptopuri, telefoane, cabluri.

Oamenii susțin inițiativa organizatorilor. Mulți spun că nu știu unde să arunce electrocasnicele uzate.

- Chiar este bună ideea. Oricum, unde să le duci? Oricum, ar fi bine. Este o idee perfectă.

- Este o idee tare bună, pentru că, după cum cunosc eu, în majoritatea statelor se colectează totul, aproape totul se colectează și nu se aruncă.

La finalul campaniei, deșeurile colectate vor fi transportate la o companie din România, pentru reciclare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).