Marcați
Primii pași spre recuperarea Aeroportului
Guvernul a abrogat mai multe hotărâri, în baza cărora a devenit posibilă concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Documentele anulate astăzi au fost aprobate în perioada 2012-2013, contrar procedurilor stabilite de legislație. Ministrul Justiției a explicat, în cadrul ședinței Guvernului, că deciziile privind concesionarea Aeroportului au fost aprobate de un Guvern aflat în demisie și au pus în pericol securitatea economică a statului. Hotărârea de astăzi a cabinetului de miniștri vine la doar două săptămâni după ce șeful statului i-a cerut la Consiliul Suprem de Securitate acțiuni ferme pentru restabilirea controlului statului asupra Aeroportului.

Ședința Consiliului Suprem de Securitate, care a avut loc la Președinție în data de 23 august, dă primele rezultate. Atunci, președintele țării, Igor Dodon, i-a convocat pe factorii de decizie din structurile de stat și le-a solicitat ultimele informații privind soarta contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. În urma rapoartelor prezentate de oficiali, s-a constatat că există suficiente abateri în procesul de concesionare a Aeroportului, care permit recuperarea acestui bun.

- Contractul poate fi reziliat sau dacă au fost încălcate procedurile la momentul când a fost semnat contractul și se ocupă organele de anchetă. Fiecare persoană care a fost implicată atuncia, funcționari de stat trebuie chemați și întrebați, cu ce ocazie ați semnat contractul acesta? Care a fost interesul? Eu nu mă refer acum la o mulțime de alte încălcări care au fost la momentul concursului și semnării contractului. Noi toate le-am depistat, sunt toate detaliile aici.

După ce Consiliul Suprem de Securitate a dispus să fie inițiate toate procedurile de restabilire a controlului asupra Aeroportului Internațional Chișinău, Guvernul a decis să anuleze toate hotărârile adoptate în anii 2012-2013, care au permis concesionarea. În următoarele zile, Ministerul Justiției va cere în instanța de judecată anularea și a contractului de concesionare.

-Ministerul Justiției lucrează la acest dosar cu care o să meargă în următoarele zile în instanță pentru a cere anularea contractului de concesionare.

Concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău este investigată și de Comisia parlamentară de anchetă pentru analiza modului de desfășurare a privatizării proprietății publice, care a depus o sesizare în adresa Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție.

NTV Moldova


menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).