Marcați
Șeful statului a vizitat Fabrica de brînzeturi ”Lactis”
În cadrul vizitei în raionul Rîșcani, Președintele Republicii Moldova s-a familiarizat cu activitatea Fabricii de brînzeturi ”Lactis”.

Întreprinderea a fost creată acum 68 de ani, fiind specializată în producerea untului. Ulterior a fost lansată linia de producere a laptelui și cașcavalului. Astăzi colectivul numără 240 de angajați, care produc un sortiment larg de produse lactate, inclusiv 17 tipuri de caşcavaluri şi brînzeturi. Compania dispune de circa 90 de puncte de colectare a laptelui în 86 de sate din 7 raioane ale Republicii, iar capacitatea zilnică de prelucrare a laptelui constituie 160 de tone pe zi.

Igor Dodon a menționat că îl bucură faptul că în Republica Moldova există astfel de întreprinderi care asigură piața agroalimentară cu produse autohtone de calitate, utilizînd utilaj și tehnologii performante.

De asemenea, șeful statului a reiterat că Administrația prezidențială va ține cont de interesele producătorilor naționali și va oferi suportul necesar pentru dezvoltarea mediului de afaceri din țara noastră și diversificarea piețelor de desfacere.

Totodată, Președintele țării a subliniat că pledează pentru aprobarea în regim de urgență a legii comerțului intern, unde să fie expres indicată obligativitatea rețelelor de comerț de a avea în vînzare în asortiment nu mai puțin de 50% de produse autohtone.presedinte.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).