Marcați
Sprijin pentru familiile longevive
În cadrul vizitei de lucru în raionul Cahul, președintele țării a vizitat două cupluri longevive și o familie cu mulți copii. Este vorba despre familia Munteanu din localitatea Cucoara și familiile Baltă și Soșenco din satul Burlacu. Ținând cont de faptul că anul 2019 a fost declarat, prin decret prezidențial, Anul Familiei, Igor Dodon a decis să le transmită personal felicitări și să-și exprime respectul pentru devotamentul și dragostea de care au dat dovadă pe parcursul vieții. Din partea Fundației ”Din Suflet” a primei doamne a țării, șeful statului le-a oferit produse alimentare, jucării și cărți.

Ana și Mihail Munteanu și-au întemeiat familia acum 68 de ani. De atunci, soții au dat naștere la cinci copii, iar acum se bucură de șapte nepoți și 14 strănepoți. Șeful statului le-a pășit pragul cu cadouri și felicitări, urându-le pace și liniște în marea familie.

- Vă felicit cu 68 de ani de căsătorie, anul acesta. Sănătate și mulți ani înainte! Avem aici și un mesaj de felicitare și un mic suport bănesc din partea mea. Un cadou. Iar aici sunt niște cadouri pentru copii.

Capul familiei spune că secretul unei căsnicii fericite și îndelungate este respectul reciproc și evitarea conflictelor.

- Nu m-am sfădit cu nimenea. Nu m-am bătut cu nimenea. Am trăit cu toți bine și sunt mulțumit pentru asta.

A doua familie vizitată de președintele țării este formată de Ion și Valentina Baltă. Cei doi împart fericirea de 48 de ani. Fiica lor, Lilia, și soțul Igor sunt, de asemenea, un exemplu de cuplu demn de urmat - cresc astăzi cinci copii, după ce în luna iunie li s-au născut tripleți.


- Înțeleg că aveți cinci copilași. Eu știu că nu e simplu cu atâția copii. De aceea, noi am venit cu cadouri. Acolo ce e?
- Manej. Așa a fost solicitarea mămicăi.
- Aici avem câteva cadouri pentru copilași. Genți, rechizite.

Președintele Igor Dodon a promis anterior că, de fiecare dată când va merge în vizite în raioane, va intra pe la familiile cu mulți copii și cuplurile longevive. ”Trebuie să ocrotim și să susținem familia. Doar așa vom contribui la dezvoltarea statului”, a declarat astăzi Igor Dodon.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).