Marcați
Demers pentru o campanie corectă
Partidul Socialiştilor este prima formaţiune politică parlamentară, care a semnat astăzi Codul de conduită în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare noi, dar şi pentru alegerile locale generale din 20 octombrie. La procedura de semnare a documentului, prin care actorii politici îşi asumă să asigure concurenţă şi corectitudine, au fost invitate toate partidele politice. De asemenea, codul poate fi semnat de instituțiile media, care se angajează să informeze publicul obiectiv şi echidistant despre lupta electorală.

Membrii Comisiei Electorale Centrale au îndemnat partidele, dar şi instituţiile media, să se respecte reciproc, dar şi normele convenite.

În pofida invitaţiei CEC, documentul a fost semnat, deocamdată, de către cinci partide. În context, secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, i-a îndemnat pe concurenţii electorali să se axeze mai mult pe soluţionarea problemelor oamenilor şi mai puţin pe dezbateri şi replici politice.

Dintre instituţiile media, primul care a semnat Codul de conduită în campania electorală a fost postul nostru - NTV Moldova. Producătorul general, Sergiu Strungaru, a declarat că, indiferent de intensitatea emoțiilor, jurnaliştii trebuie să respecte codul deontologic.

Codul de conduită în campania electorală a fost semnat, în premieră, în anul 2014.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).