Marcați
Igor Dodon s-a întâlnit cu Ion Tighineanu
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ion Tighineanu, președintele Academiei de Științe a Moldovei. S-a discutat asupra mai multor probleme cu care se confruntă mediul academic din țara noastră.

Părțile au fost unanimi în opinia că reforma din 2017, inițiată de fosta guvernare, reformă pe care Președinția nu a susținut-o și a criticat-o în repetate rânduri - a creat multiple probleme.

În vederea depășirii situației în care s-a pomenit AȘM, Ion Tighineanu a venit cu mai multe soluții, inclusiv de modificare a Codului cu privire la știință și inovare din 2004 și reîntoarcerea institutelor de cercetare sub egida AȘM.

Totodată, interlocutorii au constatat necesitatea elaborării în regim de urgență a metodologiei privind finanțarea instituțională a organizațiilor de drept public din domeniile cercetării și inovării, inclusiv a instituțiilor de învățământ superior de stat, pentru menținerea infrastructurii publice din domeniile cercetării și inovării.

"Am exprimat disponibilitate de a sprijini toate proiectele menite să asigure modernizarea și reformarea Academiei de Științe, spre binele cetățenilor noștri. Am menționat că Administrația Președintelui este dispusă să elaboreze mai multe inițiative legislative în acest sens", - a mai menționat șeful statului.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).