Marcați
Baia discordiei
Opt milioane de lei au fost alocate din bugetul municipiului Bălți pentru reconstrucția băii publice, însă lucrările sunt înghețate. Administrația orașului a anunțat că lucrările au fost oprite după ce au fost descoperite mai multe găuri în tavanul dintre etaje. La rândul lor, locuitorii oraşului spun că este vorba de un proiect dubios.

Lucrările de reconstrucţie au început în luna decembrie a anului trecut, iar după o lună au fost sistate. Acum, şantierul e pustiu. Autoritățile locale spun că așteaptă rezultatele expertizei, pentru a afla dacă tavanele pot fi reconstruite sau urmează a di demolate. În acelaşi timp, oamenii critică proiectul şi spun că este vorba de irosirea banilor publici.

-Poate nici nu costă opt milioane. Va verifica cineva? O comisie specială, care să verifice. Este nevoie acolo de opt milioane de lei? Opt milioane! Ce fel de baie trebuie să fie?

- Pentru opt milioane, putea să fie construită de la zero. Dar nu aşa. Clădirea este, totul era acolo. Baia era deja acolo. Trebuie ceva schimbat - cazanul de schimbat, puțină reparație. Dar opt milioane au dispărut.

- Cred că, în principiu, este irațional. Acum, practic, fiecare persoană are baie acasă. Casele particulare au baie chiar şi la țară. La ce bun baie publică? Este părerea mea. Pentru ce să mergi la baia publică?

Conducerea întreprinderii municipale Construcții Capitale, care a contractat lucrările, ne-a declarat că expertiza tehnică, preconizată inițial, nu mai este valabilă şi că e nevoie de una nouă, care să țină cont de neregulile depistate.

- Am fost nevoiţi să chemăm experţi de la Serviciul de Stat pentru Expertiza şi Controlul Proiectelor de Construcție, care să arate dacă tavanul poate fi utilizat.

Deputatul Alexandr Nesterovschi, originar din Bălți, ne-a spus că administrația locală a mai lansat proiecte grandioase, pe care care nu le-a dus până la capăt.

- Problema de bază este că în actuala echipă lipsesc profesioniştii. Este o atitudine iresponsabilă faţă de banii din buget. Multe dintre promisiuni au fost făcute de un partid politic, care a promis că le va realiza din banii proprii, din fonduri de binefacere, dar, până la urmă, se face din bani publici, din banii noştri, din banii locuitorilor din Bălţi. Nu sunt duse până la capăt. Adică, practic, totul este început şi nimic terminat.

Baia publică de pe strada Cicikalo a fost închisă la mijlocul deceniului trecut, în lipsa banilor de întreținere. În anul 2016, fostul primar al municipiului, Renato Usatîi, a promis că va reabilita baia din banii oferiţi de fundația care-i poartă numele. În realitate, din bugetul oraşului pentru 2018 a fost alocată suma de opt milioane de lei.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).