Marcați
Diaspora donează sânge
Centrul Național de Transfuzie a Sângelui a început astăzi campania de donare voluntară a sângelui cu genericul ”Salvăm împreună o viață acasă!”. Evenimentul este organizat la inițiativa Biroului Relații cu Diaspora, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Scopul lui este promovarea securității hemotransfuzionale cu implicarea atât a populației din țară, cât și a diasporei.

Directoarea Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, ne-a declarat că, până acum, în lista donatorilor s-au înscris peste 70 de persoane.

- Este pentru prima dată organizat acest eveniment și țin foarte mult la acest eveniment, și am o speranță că va deveni în viitor și o tradiție. Ieri, la orele 18:00 seara, erau înscriși în listă 78 de persoane, care au dat curs să participe ca donatori în acest eveniment.

Primii donatori de sânge, moldoveni aflați la muncă în diferite colțuri ale lumii, au spus că le face plăcere să contribuie la salvarea vieților.

- În Rusia - acum demult. În Moldova - n-am donat. Cu mare plăcere. O să mai fie mulți donatori. Mulți nu știu, dar o să vină mulți.

- Din Spania. - De unde ați aflat despre acest eveniment? - M-am înregistrat pe facebook. Acolo am găsit un site și m-am înregistrat, și m-am alăturat, și eu la toată lumea.

În Republica Moldova sunt înregistrați peste 3.000 de donatori de sânge activi, iar 2.500 au titlul de ”donator emerit”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).