Marcați
Întrevedere Sandu-Zelenski
Premierul Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, în cadrul vizitei oficiale la Kiev. Cei doi au discutat despre dezvoltarea relațiilor bilaterale, în special, în domeniile comercial și energetic.

La conferința de presă comună, președintele Ucrainei a declarat că, în 2018, volumul schimburilor comerciale bilaterale a crescut cu 11 la sută și a ajuns la aproape un miliar de dolari. La rândul său, Maia Sandu a menționat că ambele țări au trecut prin schimbări politice importante și că noile guvernări urmează să asigure respectarea statului de drept și funcționalitatea instituțiilor statului.

"Trebuie să creăm o societate deschisă, în care oamenii sunt convinși că statul lucrează pentru ei. Trebuie să încurajăm și să promovăm oamenii talentați, să susținem mediul de afaceri și să nu folosim procurorii pentru a pune stăpânire pe afacerile construite timp de ani de zile doar pentru că oficialii corupți râvnesc la ele.

După mulți ani de fărădelegi și corupție punem capăt unui regim opresiv, care a fost disprețuit de majoritatea cetățenilor Moldovei. Din fericire pentru Moldova acea perioadă a luat sfârșit", a mai declarat Maia Sandu.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).