Marcați
Pregătiri de Forum Economic
Pregătirile pentru organizarea celei de-a doua ediții a Forumului Economic Moldo-Rus a fost tema discuțiilor de la ședința de astăzi prezidată de președintele țării. Igor Dodon și consilierii săi Elena Gorelova și Ion Perju au stabilit că evenimentul se va desfășura la Chișinău, în perioada 20-21 septembrie.

Programul evenimentului va integra două platforme de discuții tematice, și anume cooperarea comunităților de afaceri din cele două țări și cooperarea dintre regiunile din Republica Moldova și Federația Rusă. În context, a fost remarcat faptul că, până acum, zeci de regiuni din Rusia au semnat acorduri de colaborare cu administrațiile raionale și municipale din țara noastră. ”Consider că Forumul planificat va deveni o platformă excelentă pentru aproprierea în continuare a regiunilor și a cercurilor de afaceri din Moldova și Rusia. Menționez că, pe parcursul ultimei luni, în țara noastră a avut loc o relansare plenară a relațiilor de cooperare moldo-ruse. Comisia Interguvernamentală pentru Cooperare Comercial-economică și-a reluat activitatea, iar businessul rus manifestă un interes sporit pentru Republica Moldova”, a menționat șeful statului.

Prima ediție a Forumului Economic Moldo-Rus s-a desfășurat cu succes la Chișinău, în septembrie 2018. La lucrările acestuia au participat peste 700 de reprezentanți ai mediului de afaceri din cele două țări și au fost semnate șapte acorduri de investiții străine directe în economia moldovenească, în sumă totală de zeci de milioane de dolari.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).